over ons

HAARLEM – Sportzaak Huijg Sport in de Generaal Cronjéstraat is een begrip in Haarlem en omstreken als het om sportartikelen gaat. De winkel bestaat al… jaar. Oprichter Piet Huijg is …. Hij geeft het stokje doorgegeven aan zijn dochter Ilse Huijg en oud-medewerker Nico Grobben. Het ondernemers duo zit vol nieuwe ideeën en plannen. ‘Als het maar sport uitademt, dat is het belangrijkste’ aldus Ilse.

..

Zakenpartner Nico voegt hier aan toe: ‘De winkel moet een plek zijn waar klanten zich op hun gemak voelen. Verder is het belangrijk dat de producten van goede kwaliteit zijn en dat de klanten voor deskundig advies terecht kunnen bij onze medewerkers.’

De liefde voor sport heeft Ilse overigens niet van een vreemde. Haar vader Piet Huijg was in de jaren zeventig en tachtig profvoetballer bij HFC Haarlem. Na zijn sportcarrière opende hij in 1976 de sportzaak Huijg Sport. ‘Ik ben in hetzelfde jaar geboren en ben met de winkel opgegroeid. Sport is altijd een grote liefde voor ons geweest, dat zal altijd zo blijven’, lacht Ilse.